POHODNIŠTVO

Na otoku so številne peš poti, med njimi tudi poučne in tematske, skozi krajinske in geološke parke, ki vodijo po neokrnjeni naravi z izjemnimi razgledi. V Loparju lahko obiščete Premožićevo pot, na rtu Kalifront gozd Dundo in na rabskem polotoku park Komrčar.

Iz Loparja vas lahko vodi tudi planinska markirana pot na vrh Kamenjaka, ki pa je relativno zahtevna za orientacijo, potrebujete pa tudi dobro pohodniško obutev in zalogo vode, ter kakšen prigrizek. Pot ni lahka in ravno kratka. Polotok Lopar je prepreden s potmi in raziskovanje postreže s prekrasnimi pogledi na naravo, za katero je značilna erozija. Na vsaki info točki dobite turistični zemljevid.

Za bolj zagrizene planince priporočamo Velebit. Iz Stinice se lahko povzpnete na Veliki Alan, od tam naprej na Zavižan in se spustite v Sv. Juraj. Vendar so to podvigi, za katere potrebujete precej načrtovanja in seveda kondicije.

 

POTAPLJANJE

V Loparju je potaplaški center Moby Dick, kjer boste dobili vse potrebne informacije in opremo za vodeno potapljanje.

Kvarner je zelo privlačen za podvoden ribolov, saj ponuja raznovrstno ribo, navdušuje pa z bistro vodo in prekrasnim, raznolikim podvodnim svetom. Žal pa ta poteka v lastni režiji in opreme ne izposojajo, je pa mogoč nakup le te v mestu Rab.

Enako je s snorkljanjem.

 

NAJEM ČOLNOV

Najamete lahko od čolna, za katerega ne potrebujete izpita, pa vse do modernega gliserja. Če vam ni do krmarjenja, lahko najamete kakšnega od taxi čolnev, ki jih je v izobilju in vas prepeljejo na želeno dstinacijo, oziroma oddaljeno plažo.

Veslaški navdušenci, ki uživajo v tihem odkrivanju samotnih plaž in lepot, se bodo najverjetneje odločili za najem kajaka.

Številne družine si privoščijo zabavo s pedalini.

Pričakujemo, da bodo z letošnjo sezono na volju tudi supi.

 

VODNI ŠPORTI

Adrenalinski navdušenci imajo na razpolago najem vodnih skuterjev, tube, banane, smuč, deske in tudi vodnega padala.

Veliki mali otroci lahko uživajo na vodnih toboganih in napihljivih igralih v morju.

Ob urejenih plažah si boste lahko privoščili plavanje brez bojazni, da bi vas povozilo kakšno vodno plovilo, saj so ločene od prometa.

 

KOLESARSTVO

Gorske kolesarje čaka najmanj 80km kolesarskih stez, enduro navdušence tudi nekaj tehničnih spustov, cestni kolesarji pa so pač omejeni z velikostjo otoka. Čeprav, težavnost cest ni za podcenjevati, saj so precej valovite in zato tudi razmeroma utrudljive. Ampak saj to je namen, ne? Če vam ne bo zadosti prekrižariti otok v vseh možnih smereh, vas vzpon na Kamenjak vsaj do konca asfalta ne bo pustil ravnodušnega. Lahko se odpeljete tudi na celino, kjer vas čaka neomejeno možnosti kolesarjenja in lahko si pripravite odlične ture!

Gorska in treking kolesa lahko tudi najamete.

 

IGRE Z ŽOGO

V športnem centru lahko igrate košarko, rokomet, mali nogomet, tenis, mini golf, namizni tenis, obstaja pa tudi klasično balinišče.

Na peščeni plaži je nekaj igrišč za odbojko. Zvečer se ob njih zbere veliko športnih navdušencev, ki igrajo veliko vrst zunanjih športov: nogomet, badminton, balinanje, etc.

 

IZLETI Z BARKAMI / LADJAMI

Ponujajo številne izlete, saj so okoliški otoki tudi zgodovinsko zelo zanimivi. Lahko obiščete zloglasna Goli otok in Grgur, lahko pa se prepustite na enem od mnogih aranžmajev.

Zanimivi so izleti z barkami, ki imajo stekleno dno, saj lahko opazujete podvodni svet brez napora in nevarnosti.

 

IZPOSOJA KOLES, SKUTERJEV, ŠTIRIKOLESNIKOV

Če si želite ogledati otok tudi drugače, si lahko najamete enega od zgoraj omenjenih vozil. Ob tem najamete tudi opremo, morate pa seveda imeti veljavna dovoljenja, če so za to potrebna.